We bring health & relaxation to you

Behandelingen 

Sportmassage

De term sportmassage wordt gebruikt als verzamelnaam voor diverse verrichtingen, die sportmasseurs toepassen op sporters om hen een bestendige of betere sportprestatie te laten leveren of om hen te helpen bij het herstel naar volledige sporthervatting na een blessure.  

Meestal wordt er gebruik gemaakt van de sportmasseur met een herstelbevorderende post-activiteitsmassage. Hij/zij kan het herstel na inspanning bevorderen. Bij onvoldoende herstel kan er overbelasting ontstaan waardoor u tijdelijk of voor langere tijd niet meer verder kunt. Soms kunt u zelfs niet meer aan het werk. De spieren, pezen en gewrichten hebben teveel te lijden. Dat uit zich o.a. in vermoeidheid, stijfheid en pijn. Maar ook bij een eenvoudige spierpijn (een minimale beschadiging van de spiervezels) kan bij onvoldoende herstel een blessure ontstaan. De sportmasseur kan met een herstelbevorderende post-activiteitsmassage een rol spelen in het voorkómen van blessures.

Hotstone massage 

Hotstone massage is een warmte massage, een weldaad voor lichaam en geest. De warmte van de stenen dringt diep door in de spieren en zorgt voor een diepe relaxatie terwijl de druk van de stenen zorgt voor een "stretching effect" op de spieren.   

Voor de Hotstone massage gebruikt men afgeronde basaltstenen (vulkanische stenen). Tijdens de massage hebben deze stenen een temperatuur van 45 graden. Na de legging van de stenen op het lichaam word je gemasseerd met de warme stenen en olie.   

De massage zelf bestaat vooral uit lange cirkelvormige strijkingen. De combinatie van warmte en beweging maakt de massage effectiever. Deze massagetechniek stimuleert de orgaanfuncties en de stofwisseling, helpt afvalstoffen afvoeren (ontgiftiging), en activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.         

Een Hotstone massage heeft een zalig ontspannend effect. De mix van warmte en aroma's vergroot het gevoel van welzijn. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, is het een krachtige en diepe massage. Hotstone massage is dan ook zowel bij mannen als bij vrouwen erg geliefd.        

 

Ontspanningsmassage

Een goede ontspanningsmassage kan zowel lichamelijk, als geestelijk werken voor het behoud van een goede gezondheid. Bij ontspanningsmassage worden huid en spieren gekneed. In combinatie met het gebruik van aromatische oliën worden de spieren ontspannen en de structuur van het onderhuids bindweefsel losser gemaakt. Totale ontspanning voor body, mind en soul

Uiteindelijk is de massage bedoeld om los te komen van de dagelijkse stress in lichaam en geest. De ademhaling wordt dieper, spieren en pezen worden soepeler, het lichaam wordt beter doorbloed, de afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd en er komt rust in het hoofd. Zo ervaart het lichaam weer hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn.

Klassieke ontspanningsmassage

Een massage gecombineerd met technieken uit de Rebalancing methode. Er wordt gemasseerd vanuit gevoel en intuïtie. Geen massage is daarom hetzelfde . Het uitgangspunt is een goede ontspanning te kunnen bereiken. klachten op fysiek, mentaal en emotioneel gebied zullen verminderen.


 


Indiase hoofdmassage

Bij deze heerlijk ontspannende massage worden hoofd, gezicht, nek en schouders behandeld. 

Gedurende de dag zitten we veel in ons hoofd. Ook gezicht, nek en schouders zijn gebieden die een groot deel van onze dagelijkse spanning opslaan. Juist door het drukke hoofd en omgeving te masseren, kan een snelle en diepe ontspanning ontstaan.

Positieve effecten van Indiase Hoofdmassage:

•   Vermindering van stress & vermoeidheid
•   Verlichting van stijve nek/schouders en spanningshoofdpijn
•   Gezonde huid & gezond haar
•   Verbetering van de concentratie
•   Bevordering van een goede slaap
•   Bevordering van het zelfherstellend vermogen van het lichaamAtlasmassage

Veel mensen hebben tegenwoordig last van een pijnlijke nek, schouder of arm als gevolg van overbelasting. Door een nieuw ontwikkelde nek- schoudermassage- techniek worden pijnklachten, scheefstand van nekwervels, de wervels tussen de schouderbladen en beperkingen in het naar links en naar rechts kijken in zeer korte tijd op een zachte en veilige manier behandeld. Deze techniek wordt op natuurlijke wijze toegepast, dus zonder te kraken en zonder hulpmiddelen! Daarom is de Atlasmassage ook buitengewoon geschikt voor het behandelen van chronische hoofdpijnen, maar ook voor uiteenlopende nek,- schouder-, of armklachten. 

Met de Atlasmassage is 10 minuten zacht masseren ruim voldoende voor een verbluffend merkbaar resultaat. Bij extreme nek,- en schouderklachten is dan ook beter om de Atlasmassage 3 keer 10 minuten toe te passen dan 1 keer een half uur. 

Het effect is vaak vele malen groter dan bij andere therapieën of massages en het voorkomt vervelende napijn of een beurs gevoel. 


 

Stoelmassage

Tegenwoordig ligt het tempo in ons leven erg hoog! werk, gezin, zorg voor anderen enzovoorts. Allemaal prima, maar het kan je aardig uitputten en stress geven.

stoelmassage kan helpen om je batterij weer op te laden en te zorgen voor een goede balans en nieuwe energie.

De voordelen van een regelmatige stoelmassage zijn:

  • gespannen spieren kunnen weer ontspannen
  • massage zorgt voor een optimale doorbloeding
  • je geest komt tot rust tijdens een massage omdat je je bewust wordt van je lichaam
  • na de massage voel je de energie weer stromen en voelt je lichaam en je hoofd vrijer 
  • wie zich regelmatig laat masseren heeft meer energie, voorkomt klachten heeft een goede focus en blijft productief! 

Een stoelmassage kost maar 20 minuten van je tijd, wordt door de kleding gegeven en zorgt er voor dat je met nieuwe energie weer verder kunt. Medical taping

Medical taping is een bepaalde manier van tapen waarbij je spieren worden ondersteund in hun functie. Er wordt namelijk gedacht dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging, maar ook belangrijk zijn voor lichaamstemperatuur, bloed- en lymfecirculatie.

Bij normaal tapen wordt je bewegingsvrijheid van een bepaald gewricht verkleind. Ook komt er een grotere druk op de huid. Bij medical taping is dat juist niet de bedoeling. Medical tape heeft een liftende werking op de opperhuid, waardoor er drukvermindering en meer ruimte voor de bloed- en lymfevaatjes is. Doordat de druk op de pijnreceptoren onder de opperhuid ook minder wordt, heb je door het tapen waarschijnlijk ook minder pijn. Verder kun je met medical tape gewoon bewegen doordat het elastisch is. Dat kan dus niet met normale sporttape.

Je kunt medical taping kan in meerdere gevallen gebruiken. Medical taping kan slappe spieren weer op spanning brengen, maar kan ook gespannen spieren weer rust geven. Bij sportblessures kun je medical tape krijgen voor het verminderen van vocht en ontstekingen, maar ook bij overbelasting. Medical taping kan worden gebruikt voor het ondersteunen van je gewrichten. Vele sporters tapen bijvoorbeeld hun knie voor extra ondersteuning. Tot slot wordt medical tape ook wel eens gebruikt als je houdingsproblemen hebt.

Verder kan het pijn verminderen en bloedcirculatie en lymfeafvoer verbeteren. In sommige gevallen kan medical taping ook worden gebruikt om hoofdpijn en zelfs menstruatiepijn te verminderen.