Welkom bij Massagepraktijk Appingedam

We bring health & relaxation to you

Behandelingen 

Sportmassage en/of blessure verzorging:

Je hebt een druk leven en bent altijd in beweging. Dat vraagt veel van jou en van je spieren. Die continue belasting of die verkeerde houding, kunnen voor vervelende klachten zorgen. De sportmasseur gaat net wat krachtiger te werk. Een sportmassage is een stevige, stimulerende massage die het herstel van de spieren bevordert.

De term sportmassage wordt gebruikt als verzamelnaam voor diverse verrichtingen, die de sportmasseur toepast op sporters om hen een bestendige of betere sportprestatie te laten leveren of om hen te helpen bij het herstel naar volledige sporthervatting na een blessure.  

Meestal wordt er gebruik gemaakt van de sportmasseur met een herstelbevorderende post-activiteitsmassage. Hij/zij kan het herstel na inspanning bevorderen. Bij onvoldoende herstel kan er overbelasting ontstaan waardoor u tijdelijk of voor langere tijd niet meer verder kunt. Soms kunt u zelfs niet meer aan het werk. De spieren, pezen en gewrichten hebben teveel te lijden. Dat uit zich o.a. in vermoeidheid, stijfheid en pijn. Maar ook bij een eenvoudige spierpijn (een minimale beschadiging van de spiervezels) kan bij onvoldoende herstel een blessure ontstaan. De sportmasseur kan met een herstelbevorderende post-activiteitsmassage een rol spelen in het voorkómen van blessures.

Behandeltijd: 30, 45 of 60 minuten.Medical taping:

Medical taping of ook wel kinesiotaping genoemd, is een bepaalde manier van tapen waarbij je spieren worden ondersteund in hun functie. Er wordt namelijk gedacht dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging, maar ook belangrijk zijn voor lichaamstemperatuur, bloed- en lymfecirculatie.

Bij normaal tapen wordt je bewegingsvrijheid van een bepaald gewricht verkleind. Ook komt er een grotere druk op de huid. Bij medical taping is dat juist niet de bedoeling. Medical tape heeft een liftende werking op de opperhuid, waardoor er drukvermindering en meer ruimte voor de bloed- en lymfevaatjes is. Doordat de druk op de pijnreceptoren onder de opperhuid ook minder wordt, heb je door het tapen waarschijnlijk ook minder pijn. Verder kun je met medical tape gewoon bewegen doordat het elastisch is. Dat kan dus niet met normale sporttape.

Je kunt medical taping kan in meerdere gevallen gebruiken. Medical taping kan slappe spieren weer op spanning brengen, maar kan ook gespannen spieren weer rust geven. Bij sportblessures kun je medical tape krijgen voor het verminderen van vocht en ontstekingen, maar ook bij overbelasting. Medical taping kan worden gebruikt voor het ondersteunen van je gewrichten. Vele sporters tapen bijvoorbeeld hun knie voor extra ondersteuning. Tot slot wordt medical tape ook wel eens gebruikt als je houdingsproblemen hebt.

Verder kan het pijn verminderen en bloedcirculatie en lymfeafvoer verbeteren. In sommige gevallen kan medical taping ook worden gebruikt om hoofdpijn en zelfs menstruatiepijn te verminderen.  

Last but not least is er ook nog de speciale hooikoorts-taping, effectief bij alle hooikoortsklachten. Het is gewenst om bij de eerste klachten te beginnen met een taping, die indien nodig nog 1 of 2 keer herhaald wordt om het resultaat te behouden, meestal zijn na 3 keer een hooikoorts-taping de klachten voor de rest van het hooikoortsseizoen grotendeels verdwenen. Holistische massagetherapie:

De volledige naam is eigenlijk integrale holistische massagetherapie. Maar, wat is dit nu eigenlijk? Met integraal bedoelen wij dat de massage bestaat uit 5 verschillende massagetechnieken. Namelijk: 

 • Klassieke/Zweedse massage
 • Holistic pulsing 
 • Bindweefselmassage
 • Stretching
 • Energetische massage 

Met de holistische benadering wordt bedoeld dat er tijdens de behandeling niet alleen gekeken wordt naar het lichamelijke aspect, maar ook het mentale, emotionele, sociale aspect van wie je bent en wat er speelt.

Al deze delen staan namelijk in verbinding met elkaar en werken continu wel of niet goed samen.

In gezondheid is er een goede balans tussen lichaam en geest. Ideaal is het als er harmonie is en de energie lekker doorstroomt. Bij lichamelijke klachten, ziekte, stress, angst of andere problemen kan er disharmonie of een blokkade ontstaan. 

Spierspanning, al dan niet langdurig, gebruik je om stress op te vangen, verdriet weg te stoppen, gevoelens van boosheid in te houden of angst of een nare ervaring weg te duwen.

Gelukkig is het lichaam in staat om emoties en gevoelens op te slaan en vast te houden, maar óók weer los te laten!

Tijdens een holistische massage vraag ik je om je aandacht te richten op jouw lijf. Samen gaan we dan op zoek naar waar we spanningen en/of blokkades tegenkomen in het lijf. Om vervolgens bewust dieper op deze plekken in te werken. Op deze manier wordt (nog meer) het zelf-helend vermogen van het lichaam geactiveerd. Ook kan er door ontdekt worden wat de diepere oorzaak van de spanning of blokkade is, om daarna te kunnen reflecteren, accepteren en loslaten. 

Je leert tijdens de massagebehandelingen contact te maken met je lichaam. Je bewuster te worden van spanningen en klachten en deze te herkennen. Slaag je daarin? Dan voel je je na verloop van tijd een stuk zelfbewuster en sta je positiever en energieker in het leven. 

Behandeltijd: 90 minuten

Heeft u specifieke vragen omtrent de holistische massagetherapie belt u dan met het nummer 06-30084207.  Klassieke ontspanningsmassage:

Een goede ontspanningsmassage kan zowel lichamelijk, als geestelijk werken voor het behoud van een goede gezondheid. Bij ontspanningsmassage worden huid en spieren gekneed. In combinatie met het gebruik van oliën worden de spieren ontspannen en de structuur van het onderhuids bindweefsel losser gemaakt. Totale ontspanning in lichaam en geest.

Uiteindelijk is de massage bedoeld om los te komen van de dagelijkse stress in lichaam en geest. De ademhaling wordt dieper, spieren en pezen worden soepeler, het lichaam wordt beter doorbloed, de afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd en er komt rust in het hoofd. Zo ervaart het lichaam weer hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn.

Behandeltijd: 30, 45 of 60 minuten.Hoofdmassage:

Bij deze heerlijk ontspannende massage worden hoofd, gezicht, nek en schouders behandeld. 

Gedurende de dag zitten we veel in ons hoofd. Ook gezicht, nek en schouders zijn gebieden die een groot deel van onze dagelijkse spanning opslaan. Juist door het drukke hoofd en omgeving te masseren, kan een snelle en diepe ontspanning ontstaan.

Positieve effecten van een hoofdmassage:

 • Vermindering van stress & vermoeidheid
 • Verlichting van stijve nek/schouders en spanningshoofdpijn
 • Gezonde huid & gezond haar
 • Verbetering van de concentratie
 • Bevordering van een goede slaap
 • Bevordering van het zelfherstellend vermogen van het lichaam 

Behandeltijd: 30 minuten